Op 15 november 2022 maakt ‘studio giftig’ een enorme muurschildering in Tilburg op een gevel van een recyclingbedrijf. 1 Februari 2023 wordt deze muurschildering verkozen tot mooiste muurschildering 2022. Maar wie kiest nou wat het mooiste kunstwerk is?

Street Art Cities

Er worden 100 muurschilderingen rond de hele wereld genomineerd, vervolgens stemt het publiek op hun absolute favoriet.‘Street Art Cities’ begon in 2016 als hulpmiddel om in de steden ‘Heerlen’ en ‘Antwerpen’ het makkelijker te maken om street art te vinden, een Google Maps voor street art eigenlijk.

Inmiddels is ‘Street Art Cities’ uitgegroeid tot een onderneming met 1180 steden in 94 landen met maar liefst 41505 kunstwerken!

Treasure 

De muurschildering van ‘Studio Giftig’ is gemaakt op een gevel van het recyclingbedrijf in Tilburg ‘CVB-recycling’ een bedrijf dat oud papier, plastic en textiel omzet in nieuw papier, plastic en textiel. Met de muurschildering vertelt Studio Giftig te willen laten zien “dat afval niet bestaat, ieder stukje afval kan een tweede leven krijgen”.Wat letterlijk te zien is, is een vrouw die omhoog springt van een donkere omgeving naar een lichte omgeving. De vrouw draagt onder andere plastic en papierafval.

treasure, vrouw in een jurk van afval
Niels van Swaemen en Kaspar van Leek

wie zijn studio giftig?

Nu we wat weten over de schildering zelf, is het vast ook leuk om Studio Giftig een beetje te leren kennen, hoe te werk gaan of waar je meer werk van dit duo kan vinden.

Studio Giftig bestaat uit twee mannen, Niels van Swaemen en Kaspar van Leek. Dit duo kwam samen in 2007, op dat punt zijn ze als individuen al lange tijd actief binnen het street art circuit. Een leegstaande loods is hun eerste basis voor een studio samen, omdat er in deze loods hun verf en spuitbussen stonden kwamen zij op de naam ‘Studio Giftig’.

studio giftig hun aanpak

De manier van werken is bewonderlijk. Van Swaemen en van Leek beginnen eerst met een schets van hun ideeën waarna er echte mensen gaan poseren zoals Studio Giftig dat had uitgeschetst. Met deze beelden gaan zij aan het werk op de muur, vaak op enorme schaal.
Hun muurschilderingen zijn onder andere te vinden in Hoorn (holenkwartier), Zwolle (hedon), STRAAT museum (Amsterdam), Den Haag, Eindhoven en zelfs internationaal zoals in Stockholm in Zweden.

 

Eigen kunstwerk!

Zou jij ook zo’n toffe muurschildering willen hebben of kunnen maken?

Graffiti for You biedt duidelijke workshops aan waarin jij je eigen kunstwerk kan maken onder begeleiding van een graffiti artiest die sinds 2006 actief is! Wil je dit niet zelf maken maar zitten en kijken? Bij Graffiti for You is het ook mogelijk om een muurschildering te laten maken denk hierbij bijvoorbeeld aan een muur op je slaapkamer of het spuiten van een camper of caravan.

Klik hier om de mogelijkheden te bekijken!

projecten