Kapsalon

Op 15 maart vertrekken wij naar Spijkenisse, waar zich een superleuk restaurantje bevindt genaamd Usta. Zij hebben een tijdje terug hun buiten muren wit laten schilderen, maar willen echt gaan opvallen. Dat is waar wij insprongen.
Een kapsalon op de muur, dat valt wel op toch? Zo gezegd, zo gedaan. We pakken die dag de auto in, kijk hoeveel kleuren wij mee hadden! En we rijden 2 uur vanuit Zwolle naar Spijkenisse.

Doodle grid

Als je onze YouTube video’s kijkt heb je ze wellicht eerder gezien, doodle grid. Dit gebruiken we samen met schets om te zien welke lijnen waar op de muur horen.
Als je allemaal kleine symbooltjes op een muur zet, daar vervolgens een foto van maakt en je je schets en je foto transparant over elkaar zet in Photoshop. Dan kun je zien welke lijnen waar moeten komen.
Aan de rechterzijde zie je boven aan de schets van de kapsalon en daaronder staat het doodle grid die wij hebben gebruikt.
Dit hebben we bij de kapsalon ook gebruikt, dit duurde langer dan verwacht want in de kapsalon zitten allerlei details die je goed moet krijgen. Ook vinden de mensen op de straat het super interessant, want zoiets zie je niet elke dag. Dus om de paar minuten kijkt weer iemand anders mee, supergezellig natuurlijk. Maar ook dit is hartstikke goed gekomen, de schets staat erop en dan gaan wij naar het volgende onderdeel.

kapsalon
kapsalon
kapsalon

Wat een grote kapsalon kleurplaat!

Nadat de schets er goed opstaat heb je eigenlijk een enorme kleurplaat. Dus de volgende stap is dan inkleuren! We hebben super veel kleurtjes bij ons, dat geeft een leuke reactie bij mensen op de straat die zien graag een kleurrijk tafereel op deze witte muur.

Veel gebruikte kleuren in deze kapsalon zijn grijskleuren voor het aluminium bakje, geel voor het patat en dan ook bruin tinten voor het vlees en als laatst groen en paars in de salade.
Ook pakken we rood voor op de muur als extra aandachtstrekker en dan betrokken we de hele muur bij deze kapsalon.
We hebben veel tijd gestoken in de schaduwen en highlights in de kapsalon, zo wordt hij zo levensecht mogelijk.
Als laatste komt er nog een beetje een outline om de kapsalon, en werken we het doodle grid wat je nog ziet weg en dan krijg je een super gaaf resultaat!

 

Kapsalon

Het eindresultaat!!

Kapsalon
voor meer resultaten

klik dan op deze knop en bewonder de andere projecten!

projecten

Wil jij zelf proberen om zo’n kapsalon te maken? Dat kan! Bij de graffiti winkel kun je alles wat je nodig hebt bestellen. Klik hier beneden op de knop om direct te beginnen!

de graffiti winkel