Project – De Aquarel

De aquarel is een basisschool in Zwolle, hier hadden ze last van graffiti tags die illegaal op hun wanden werd gespoten. Een van de docenten op deze school had ergens gelezen dat als er ergens een tof kunstwerk staat, dat daar niet overheen heen gespoten mocht worden volgens de ongeschreven regels van graffiti.

De Aquarel Zwolle

Offertegesprek

Hier komen wij in actie. Wij hebben een offerte gesprek gehad met o.a. de directie van de school, de cultuurcoördinator van de school en een paar docenten. Zij gingen ons hun visie uitleggen en wij konden dan delen wat wij voor ons zagen.
De school wou graag dat wij 6 muren zouden decoreren en dat alle kinderen van de school een steentje bij mochten dragen.

De graffiti situatie

De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle

De schets

Zogezegd, zo gedaan. Wij gingen brainstormen over ideeën voor de muren, hoe konden wij een mooi geheel maken waar de kinderen aan me konden helpen. Wij kwamen op het idee om elke leerling hun eigen hand te laten plaatsen op de muur en dan maakte elke klas hun eigen boom.

Voor het graffiti gedeelte wouden wij een jungle thema aanhouden en op de grote muur de naam van de school ‘de Aquarel’ te verwerken.

De Aquarel Zwolle

Ontwerp aanbrengen

Wij begonnen op dag 1 met het voorbereiden van de 6 muren. De 6 muren afplakken en voorbehandelen met latex. Wij hebben de muren voor behandeld met twee kleuren latexverf, blauw en groen, om het beeld van een horizon weer te geven.

Op dag 2 zijn wij vervolgens begonnen met het spuiten van de muur. Door middel van een doodlegrid hebben wij bepaald waar bepaalde struiken moesten en waar de grote letters ‘aquarel’ moesten komen. Ook maakten wij op twee muren ook twee dieren, een schildpad en een vogel. Deze hebben wij vervolgens kleur gegeven. Ook zijn we hard bezig geweest met het zorgen dat er diepte in de achtergrond kwam, door met drie verschillende tinten bomen en struiken te maken in de achtergrond. Vanaf achteren naar voren hebben we lichte naar donkere tinten gebruikt.

 

Op dag 3 hebben wij de dieptewerking afgerond, de letters kregen hun outlines en de struiken kregen ook kleur en diepte.

Op dag 4 zijn we met de kinderen in de weer geweest om hun handafdrukken op de takken te zetten. Wij waren begonnen met groep 8, omdat wij hier onze methode goed op uit konden testen. Dit werkte prima en zo hebben wij alle groepen begeleidt.

Op dag 4 hebben wij ook nog met de docenten een handenboom gemaakt, iedereen van het team heeft hieraan meegewerkt. Zo hebben wij een erg persoonlijke muur gemaakt. Ook hebben wij overal de laatste details afgemaakt. Als laatste hebben wij een anti graffiti coating aangebracht zo zijn wij er zeker van dat deze graffiti goed blijft!

 

Eindresultaat

De Aquarel Zwolle

En dan, het eindresultaat. We kregen al veel positieve opmerkingen van kinderen die aan het spelen waren op het schoolplein. De kids vonden de nieuwe graffiti mooier dan de oude schildering en dat is natuurlijk fijn om te horen.

Wij hebben al vaker schoolpleinen gedecoreerd, kijk voor een schoolplein in Deventer hier. Van elke dag hebben wij ook een korte video gemaakt klik op de volgende links voor deze video’s dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4

 

 

De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle
De Aquarel Zwolle

volg ons op instagram @graffitiforyou.insta